Pagina's

vrijdag 29 juni 2012

Schotte, zonnepark hoax


Assyce Fotovoltaica Thin Film Zonnepanelenpark – Levensduur 30 jaar?

Aqualectra en Assyce Fotovoltaica S.L. uit Spanje hebben gisteren voor de bouw van een zonnepanelenpark een Memorandum of Understanding (MoU) getekend 27 juni 2012

Tot 2011 spraken de leveranciers van zonnepanelen over een levensduur van 15 jaar. Sinds 2011 hebben zij het over een levensduur van 25 jaar. Assyce komt nu

zelfs met 30 jaar. Geen enkele leverancier in de wereld kan dit ook met zekerheid stellen en ook nog oprecht bewijzen.De enige zonnepaneel die een levensduur van minstens 25 jaar kan bewijzen, is de zonnecel collector (concentrator PV) die meer dan een decennium in de ruimtevaart industrie door de drie Amerikaanse bedrijven is gebruikt. Sedert het jaar 2008 zijn de bedrijven overgegaan tot het toepassen van deze technologie voor commercieele

doeleinden. Er zijn thans 25 bedrijven voornamelijk in California die deze toepassing

met succes hanteren. Het is veel goedkoper dan silicon en thin film zonnepanelen.Het neemt slechts 50% ruimte t.o.v. de silicon PV panelen en 40% t.o.v. de thin film voor het produceren van eenzelfde hoeveelheid electriciteit en is derhalve een veel betere oplossing voor grootschalige produktie van electriciteit met zonnepanelen, en heeft een gegarandeerde levensduur van tenminste 25 jaar. De rest is een utopie, of te wel koffiedik-kijken. Bedrijven voor silicon en thin film PV zonnepanelen komen als paddestoelen uit de grond en verdwijnen ook als boze geesten van het toneel.In de Beleidsnota Regulering Elektriciteitsvoorziening Curaçao 2011-2015 wordt onder ander uitgegaan van een concessieregime voor grootschalige producenten van (duurzame en niet duurzame) electriciteit bestemd voor levering aan derden.Het uitgangspunt in het huidige beleid met betrekking tot de uitgifte van concessies voor grootschalige produktie van electriciteit is dat in eerste instantie alleen de bestaande marktpartijen die in de huidige behoefte aan energie op ons eiland voorzien (Aqualectra, NuCapital en CUC) in aanmerking komen voor een concessie.


In tweede instantie indien de vraag naar electriciteit groeit, kunnen aan de hand van een openbare aanbesteding ook andere partijen in aanmerking komen om electriciteit te produceren op ons eiland.


De conclusie is dat het toepassen van Thin film PV zonnepanelen in de plaats van de concentrator PV zonnepanelen en ook het nalaten van het houden van een openbare aanbesteding een zeer slechte beslissing is. OUT-OF-THE-BOX.

Onderhandse aanbesteding (onderonsje). Op Aruba, Barbados, Jamaica en elders in de wereld worden openbare aanbestedingen gehouden om het beste product tegen de laagst mogelijke prijs te krijgen. Alleen Curaçao is een uitzondering. Misschien is  dit de pastechi waarnaar Meneer Helmin Wiels refereert! De Regering mag nu wel elk moment vallen? Nu nog de stekker eruit trekken!


Belangstellenden kunnen de website (www.solfocus.com) voor informatie over de concentrator Photo Voltaic solar energy technologie raadplegen.


Utilities Management Group N.V.


Note: eerdere hoaxOcean Front Islands Boulevard & Kiki Beach”. Investering van1300 mion gulden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten