Pagina's

dinsdag 26 juni 2012

Schoftenpremie: Regering Schotte geeft 16 miljoen meer uit aan onbehoorlijk personeelsbeleid


Schoftenpremie: Regering Schotte geeft 16 miljoen meer uit aan onbehoorlijk personeelsbeleid

Regering Schotte kondigt een lening aan van ruim 10 miljoen bij de bank van de ‘’overheid’’, PSB om haar drogredenering van gratis onderwijs te betalen. Nog erger is dat doodleuk een ordinaire schouderpremie van 1 tot 2 procent wordt aangekondigd om de drogredenering plus de lening plus rente te betalen.

Diep triest is dat deze regering in 18 maanden een begrotingssurplus van 50 miljoen veranderde in een deficit van 163 miljoen.
Een van de ''financiële boosdoeners'' is het onbehoorlijk personeelsbeleid waaruit blijkt dat meer dan 16 miljoen onverantwoordelijk is uitgegeven.
6
Personen op niet bestaande functies

pm
10
Fractiemedewerkers bij Staten in functies die niet bestaan
pm
32
Overtollig personeel

3 mln
74
Non-actieve ambtenaren


Oneigenlijke toelagen
8 miln

Hogere kosten omdat een stichting opgericht door de vorige regering werd afgeschaft en het personeel in dienst van de overheid werd overgenomen tegen hogere salarissen
1.4 miln
164
personeelsuitbreiding

pm
286
Totaal
12.4 mln

28 implementatiemanagers, een inventie om politieke vrienden te accomoderen, 4.032.000

Conclusie: regering Schotte had met alle gemak het zgn. gratis onderwijs, ruim 10 miljoen, kunnen betalen uit de algemene middelen. Met de schouderbelasting went de regering haar onbehoorlijk bestuur af op de burgers. De schouderpremie is daarom niets anders dan een ‘’schoftenpremie.’’

Omayra V. E. Leeflang 
26 Juni 2012  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten