Pagina's

woensdag 16 mei 2012

George Lichtveld: verzet onze enige redding


Verzet  is onze enige redding

Ik moet eerlijk bekennen, ik heb mij danig vergist. Voorheen was ik de mening toegedaan dat die enorme stunt die Schotte heeft uitgehaald met de VDC  door buitenlandse agenten in te schakelen om staatsgevoelige informatie te ontfutselen van onze geheime dienst, zowat het ergste is wat deze schandalige regering ons land heeft aangedaan. Maar iedere keer wanneer ik denk dat wij de bodem van ons verval  hebben bereikt slagen zij er steeds weer in om zichzelf te overtreffen in bestuurlijke losbandigheden. Hoe onvoorstelbaar dan ook hebben wij thans te maken met een Minister van Justitie die, eenmaal  door de mand te zijn gevallen nadat  zijn bewust afgeschermde brief aan het State Departement niettemin toch vanuit de USA  is uitgelekt,  alsnog het lef heeft zijn persoonlijke bemoeiing met een individuele strafzaak   te willen verdedigen en  goed te praten. Volledig onbeschaamd laat hij zich bovendien in zijn verdediging  aansturen door  de strafpleiters van de verdachte waar de zaak om gaat,  die nemen het openlijk voor hem op.  Dit gebeurd dus niet  door de juristen van zijn departement of  door de duur ingehuurde retainer-advokaten van de overheid, maar juist door die advocaten die het openbaar ministerie in die bewuste zaak aanvechten,  een uiterst bizarre situatie waarbij de minister van Justitie ammunitie tegen het OM  gebruikt die hem uitgerekend door deze strafpleiters wordt aangereikt .  De bewuste brief is opgesteld in een formaat en in een taalgebruik dat kenmerkend is  voor de Amerikaanse juristerij, bovendien ontbreekt in de aanhef een referentienummer of registratiecode zodat aangenomen mag worden dat het nooit de bedoeling was het stuk (alhier) te laten archiveren.  Opvallend genoeg  hebben wij  ook niemand van de coalitie horen klagen over het wederom uitlekken van een stuk vanuit de ambtenarij,  het is hun immers bekend dat  die er op geen enkele manier  bij  betrokken is  geweest. Het lijkt erop dat de brief voor hem werd geprepareerd en dat hij voor het blok werd gezet om het  te tekenen.   Feit is dat noch de minister noch hen die met hem samenspannen  enige verklaring geven voor al die heimelijkheid,  ook de betreffende strafpleiters schieten enkel hun pijlen af op het OM en steunen de bewindsman in zijn kruistocht tegen het in hun ogen ontspoorde vervolgingsapparaat,  maar leggen  niet uit hoe het komt dat de bij deze  minister blijkbaar spontaan ontsproten  opwelling van rechtschapenheid  zich nu  juist voor doet  in een rechtszaak waarbij het gaat om de persoonlijke belangen van de hoofdfinancieerder van de MFK en waarschijnlijk thans ook de geldschieter  van Pueblo Soberano.  Dat laatste verklaart waarschijnlijk ook die felle en mietjesachtige bedreiging van de heer Wiels aan het adres van AD-hoofdredakteur Mike Willemse vanwege diens openlijke plaatsing van de bewuste brief.  

De toenemende mate van schaamteloos deviant bestuurlijk gedrag begint nu echt griezelige en gevaarlijke  vormen aan te nemen. Tegen de tijd dat een minister van Justitie openlijk het OM aanvecht om een van misdrijven verdachte partij-financieerder te verdedigen en zelfs zover gaat met dreigen met het ontnemen van in onze constitutie verankerde bevoegdheden van het OM alsook dreigt met het ombuigen van wetten ter accomodatie van zijn drang tot persoonlijke inmenging in strafzaken, dan lieve mensen, zijn we danig op weg naar een dictatuur.  Het griezelige schuilt ook in het onbegrijpelijk afstandelijke gedrag van de statenleden van de coalitie-partijen,  deze draaikonten ondernemen wederom geen aktie en houden zich  volledig op de vlakte  ondanks dat het hier gaat om zeer ernstige ministeriele misdragingen die in elk ander zichzelf respecterend land allang waren afgestraft.  Duidelijk is dat de corruptie, de vriendjespolitiek en clientelisme thans dermate wijdvertakt en ingekankerd zijn binnen de gesloten kaste van de Schotte kliek  dat ontworteling  en uitroeiing steeds moeilijker wordt.  Dit gebeurd er nou met een land indien leiders behept met boevengedrag het staatsregime over nemen.  Die constatering  brengt ons terug op het heikele punt van de niet gescreende ministers.  Schotte heeft in dat opzicht ons allen belazerd maar het moet van mijn hart dat zulks enkel heeft kunnen gebeuren doordat de voormalige minister van Binnenlandse Zaken de heer Donner, een grove inschattingsfout heeft gemaakt.  In het rapport Rosenmoller (blz. 23 en 24) staat immers vermeld dat toentertijd onze gouverneur duidelijk had aangegeven dat er 3 ministers niet ministeriabel waren. Het was Donners’ voorstel om de toetsing van deze ministers  vervolgens in handen te stellen van het Openbaar Ministerie waardoor de screening gereduceerd werd tot enkel een strafrechtelijke toetsing waardoor de toen reeds bekende gegevens over het consistente oplichterij-gedrag van Schotte niet werden meegenomen. Het honoreren van het standpunt van onze gouverneur had ons veel ellende kunnen besparen. 

 Hoe het ook moge wezen,  de grootste pessimisten onder ons hadden niet kunnen bevroeden dat wat voor een regering dan ook, het zou kunnen presteren om binnen een korte periode van maar anderhalf jaar een land dat een uitmuntende startpositie had,  tot het niveau van een “failed country” te laten afzakken. Kan men zich dan vervolgens  de mate van  destruktie voorstellen indien deze ploeg nog twee en een half jaar aan de macht blijft? Hun achterbazen zijn standvastig en kapitaalkrachtig, zij hebben cruciale politici reeds in hun macht en deinzen blijkbaar voor niets terug getuige het aangestuurde gedrag van minister Wilsoe. Indien hun opmars niet snel wordt gestuit  vrees ik het ergste voor ons voort bestaan, ik blijf erop hameren, alleen het  gezamelijk verzet door de burgers kan ons nog redden, het wordt echt de hoogste tijd.


GEORGE LICHTVELD
15 mei 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten