Pagina's

zondag 26 augustus 2012

Olieramp en weer is premier Schotte weg,


GERRIT SCHOTTE WAAR BEN JE NU?

Vanaf vorige week zondag zijn de zoutpannen van Jan Kok vol ruwe olie gestroomd, afkomstig van opslagtanks te Bullenbaai (C.O.T). Voorlopige verklaring van Refineria Isla: in de tank wordt ruwe olie opgeslagen. daarin bevindt zich water als ‘vervuiling’. Na tijd ‘rusten’ in de tank zakt water naar bodem tank en wordt dan via kraan uitgestroomd. Zodra er olie aankomt wordt de kraan dichtgedraaid. Het water wordt via oilcatcher gereinigd en in open wateren geloosd. Vorige week zondag is de kraan niet dichtgegaan en is olie dus mee gestroomd en in open water terechtgekomen.

De olie kon de zoutpannen instromen, vooral omdat er geen oil boom aanwezig is bij de ingang (soort plastic band die olie tegenhoudt).

De gevolgen zijn dramatisch voor het ecologisch evenwicht en de natuur en flora en fauna. Flamingo’s nog nauwelijks te zien (weggevlogen, op tijd?), een klein aantal staat er nog waarvan enkele zwaar besmeurd met ruwe olie, die zeer waarschijnlijk tot de dood zal leiden.
Isla is pas vanaf gisteren begonnen met een (veel te klein) aantal mensen en materieel om de ergste plek af te graven. De overheid is gisteren voor het eerst, op ons aandringen, gaan kijken met 3 vertegenwoordigers van Ministerie van Volksgezondheid en Milieu, en van de GGD.

Bron; http://www.stichtingsmoc.nl/2012/08/persbericht-smoc-olieramp-jan-kok/
GERRIT SCHOTTE WAAR BEN JE NU? PDVSA MOET HIERVOOR OP VOLLE TOEREN DRAAIEN OM DE RAMP OP TE LOSSEN. LAAT NU ZIEN DAT JE GOEDE CONTACTEN HEBT MET VENEZUELA, GERRIT SCHOTTE.

Iedere keer als Curacao een moeilijke tijd meemaakt is Gerrit Schotte uitlandig. Op 1 november 2010 werd Curacao overspoeld door tropische storm Thomas, 265 milimeter regen. De Storm woede al enkele uren terwijl Premier Schotte zippend aan zijn whiskey in het Hayatt hotel was aan het feesten. Radio stations deden wat het rampen bureau onder leiding van  premier Schotte had moeten doen, namelijk rampenbestrijding en opvang van slachtoffers. Veel te laat ontdekte Gerrit Schotte zijn verantwoordelijkheid en rol om vervolgens de volgende dag naar Sto. Domingo te vertrekken voor een tot heden onbekende dienstreis.

http://youtu.be/dC0pdVtEJWs tropische storm Thomas november 2010Geen opmerkingen:

Een reactie posten