Pagina's

vrijdag 13 januari 2012

Weer Leugens van Premier Gerrit Schotte, nu over Agrekko's bij Aqualectra

Zodra Premier Gerrit Schotte ergens publiciteit van maakt met veel omhaal en drukte, kun je er donder op zeggen dat het een leugen is.
Onlangs verklaarde MP Gerrit Schotte dat hij ervoor had gezorgd dat de generatoren voor de productie van stroom, Agrekko’s, werden teruggestuurd. Omdat de 22 mw. productie die door deze generatoren werd geproduceerd ( de helft van de totale productie met generatoren 44 mw.) niet meer nodig was. Volgens Schotte zou dit een besparing opleveren van 40 miljoen. MP, Schotte has overigens ook tijdens de begrotingsbehandeling verklaard dat 50% van de  Agrekko’s zou worden teruggestuurd.
Deze informatie is absoluut niet waar. De teruggestuurde generatoren produceerden slechts 7 mw. Het terugsturen van deze capaciteit lag al in de planning. Het heeft dus niets te maken met het zgn. efficiency beleid van Schotte.
De verklaring van Schotte over terugsturen van generatoren ter waarde van 22 mw. is overigens ook niet mogelijk omdat een grote broiler (unit 11) met spoed voor onderhoud moet worden uitgeschakeld. De broiler is goed voor een productie van tussen 15 – 20 MW.
Door vrees voor represaille blijven ingewijden stil.
L.O.V.E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten