Pagina's

dinsdag 12 juni 2012

Premier Schotte stelt aanpak financieel lek 18 maanden uit

 
Uitspraak premier Schotte tijdens persconferentie over financiele situatie. "Op het eind van 2010 werd de schuld wel gesaneerd, maar dat betekende niet dat we met het Land Curaçao gestart zijn met een schone lei." Dat zei minister-president Gerrit Schotte vandaag. "De oorzaken van het schuldenprobleem waren niet weggenomen, het lek was nog niet boven water." Dat is nu wel het geval.
 
 
In 18 maanden reisde Gerrit Schotte de halve wereld rond
 Brazilie, Netherland, Venezuela, Trinidad, de VS, Cuba, Spanje, Peru, Barbados and Haiti ,India, Brussel, Sto, Domingo, Engeland.



Crimineel

Wie weet dat er een gaslek bestaat en er 18 maanden lang gewoon niets aan doet maar in plaats daarvan de wereld rond reist, in prive vliegtuigen, is een crimineel. Premier Schotte vergelijkt de gezonde financiele startpositie van Curacao door de schuldsanering van Nederland met een gasvoorraad zonder dat het gaslek is opgelost en slelt de vorige regering (PAR) verantwoordelijk voor het wel zorgen voor de schuldsanering maar niet hebben gezorgd voor het tevens oplossen van de oorzaken van de schuld. Deze houding bewijst de mentaliteit van Gerrit Schotte die zoals uit vonnissen blijkt frauduleus gebruikt maakte van de creditcards van vrienden en klanten en vervolgens de schulden achterliet voor de eigenaars. Op dezelfde wijze wordt het land bestuurd. Op kosten van de belasting betaler reist de Premier en zijn ministers de wereld rond maar geeft de schuld van de gevolgen van zijn bandeloos beleid aan de vorige regering. Eens een crimineel altijd een crimineel.

 Gezonde startpositie

Schuldsanering heeft gezorgd voor gunstige rating van A-

De kredietbeoordelaar Standard & Poor’s bevestigde in januari dat Curaçao de kwalificatie A- toekomt. Dit is beslist geen verdienste van het beleid van de Curaçaose overheid Gerrit Schotte. Directeur Eric Garcia van de Girobank windt er geen doekjes om. Minister Jorge Jamaloodin van financiën claimde die eer voor het onder hem gevoerde beleid, maar die mening wordt in de bankwereld niet gedeeld. De huidige vrij positieve rating is volgens in de eerste plaats het gevolg van de schuldsanering door Nederland die vooraf ging de totstandkoming van de autonome status van Curaçao binnen het Koninkrijk der Nederlanden per 10 oktober 2010.
Bron: Zakelijk Curacao. http://www.zakelijkcuracao.com/index.asp?page=http://www.zakelijkcuracao.com/news.asp?nws_id=4405&lan_id=1&bert=Schuldsanering%20heeft%20gezorgd%20voor%20gunstige%20rating%20van%20A-%5C

Schuldsanring 1.7 miljard euro


Nederland heeft voor de schuldsanering circa 1.7 miljard euro gereserveerd. De schuldsanering bestaat uit twee componenten. Voor de betalingsachterstanden is circa 240 miljoen euro uitgetrokken terwijl het overige bedrag aangewend zal worden voor de schuldaflossing plus rente. Voor de BES is in november 2007 al ter voldoening van de betalingsachterstanden een bedrag van 27 miljoen euro gestort op een rekening bij de Bank Nederlandse Antillen.

Bron: http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/persberichten/2008/12/22/nederland-stort-464-miljoen-gulden-voor-schuldsanering-antillen-curacao-en-sint-maarten.html


Geestelijk faillissement

Met een regering Schotte zonder integriteit, is Curaçao afgezakt in een "geestelijk faillissement''.
In plaats van dankbaarheid voor de 'gezonde start' positie door de schuldsanering van Nederland. Hebben de partijen die de regering Schotte vormen, MFK, PS en MAN, steeds onvrede, minachting en zelfs wrede aanzet tot haat tegen Nederland verkondigd. De Schotte-ministers hoeven dus nooit ergens verantwoordelijkheid voor te dragen, steeds de handen op houden om meer te ontvangen en vervolgens stellen dat het niet genoeg is. De enige manier om uit dit dal te klimmen is dat de ogen van het volk open gaan en men inziet dat de Schotte regering de ondergang is van Curaçao. Dan kunnen we naar nieuwe verkiezingen voor waardige bestuurders. Ata Palabra

Omayra V. E. Leeflang




 

 

 

 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten