Pagina's

dinsdag 9 oktober 2012

Memo VDC 2010 waarschuwde voor nu bewezen maffia connectie Schotte


Nu Curaçao een interim regering heeft, nadat de corrupte demissionaire regering Schotte door een meerderheid van de Staten via moties van wantrouwen is weggestuurd, gaat de blackbox van de neergestorte regering schotte open. Uit de uitgelekte correspondentie van de Koninkrijks Ambassade in Rome blijkt dat Gerrit Schotte (MFK) in mei 2011 Fransceso Corallo een hoge functie wilde geven, waarschijnlijk bij de Centrale bank wilde aanbieden.

Volgens Italië is Corallo een belangrijk persoon in de Siciliaanse maffia’. Na de arrestatie van zijn vader begon hij een toeristisch centrum op Sint Maarten via welk witwassen van geld plaatsvond.

Deze gegevens uit de blackbox bevestigen de informatie uit de uitgelekte memo van de veiligheidsdienst curaçao van 2010. Memo van 27 oktober 2010 inzake screeningsresultaten vermeldt dat Gerrit Schotte heimelijke afspraken onderhoudt met diverse scheldschieters zowel lokaal als in het buitenland die nauwe banden hebben met figuren zoals Francesco Corallo op Sint Maarten.

Bij besluit van 27 oktober 2010 heeft Gerrit Schotte als premier, hoofd veiligheidsdienst Edsel Gumbs verteld dat hij hem niet meer kan handhaven als gewezen hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao en heeft hij hem de toegang tot de dienstlokalen, dienstgebouwen en het werk ontzegd. Tevens heeft hij Gumbs verteld dat hij en de Minister van Justitie verzoeker niet zullen voordragen voor de functie van Hoofd Veiligheidsdienst Curaçao.

Hierbij de bevestiging dat Edsel Gumbs het slachtoffer is geworden van het corruptienetwerk van Gerrit Schotte.

Roddels, zo omschreef crisis manager Frank Calmero de informatie in de uitgelekte VDC memo tijdens een persconferentie november 2011. Vervolgens deed hij ook een uitdrukkelijk verzoek aan de pers om aan de uitgelekte memo geen aandacht meer te besteden.

Gerrit Schotte had toen al de brief van de Nederlandse ambassade in Rome waarin staat dat Francesco Corallo een belangrijk persoon in de Siciliaanse maffia’ en. Na de arrestatie van zijn vader begon hij een toeristisch centrum op Sint Maarten via welk witwassen van geld plaatsvond,

In het rapport Rosenmoller (blz. 23 en 24) staat immers vermeld dat toentertijd onze gouverneur duidelijk had aangegeven dat er 3 ministers niet ministeriabel waren. Het was Donners’ voorstel om de toetsing van deze ministers  vervolgens in handen te stellen van het Openbaar Ministerie waardoor de screening gereduceerd werd tot enkel een strafrechtelijke toetsing waardoor de toen reeds bekende gegevens over het consistente oplichterij-gedrag van Schotte niet werden meegenomen. Het honoreren van het standpunt van onze gouverneur had ons veel ellende kunnen besparen. 

 

Italiaans arrestatiebevel

In juni 2012 arresteerde de Italiaanse fiscale politie de voormalig voorzitter van de Banca Populare di Milano (BPM) in verband met een onderzoek naar bedenkelijke leningen van deze bank.
Massimo Ponzellini (1950), die de Milanese bank eind 2011 verliet en nu voorzitter is van bouwbedrijf Impregilo, was 1 van de 3 personen waartegen een arrestatiebevel was uitgevaardigd vanwege verdenking van deelname aan een criminele organisatie.

De 2 andere arrestatiebevelen hadden betrekking op Francesco Corallo, die door de onderzoekers wordt beschouwd als de eigenaar van Atlantis-BPplus, en Antonio Cannalire, ook actief in de gokbusiness en nauw gerelateerd aan Ponzellini. De eerste is voortvluchtig (want niet in Italië), de tweede werd onder huisarrest geplaatst.

                                                                                                                                Francesco Corallo

Milanese aanklagers veronderstelden dat er zeer omvangrijke leningen zijn verstrekt, waarbij is afgeweken van de beoordelingsprocedures bij de bank in ruil voor 5,7 miljoen aan steekpenningen

De Italliaanse pers meldt in november 2011 een belastingontduiking door de gokbedrijven van Corallo een 45 miljard dollar in 2010.

De relatie tussen Schotte en Corallo lopen al lang voordat hij premier werd. Zo blijkt uit een foto uit maart 2008.


Omayra V.E. Leeflang

10-10-2012

Bijlagen brieven
 
 
 
 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten