Pagina's

zondag 30 september 2012

Acties van afgezette ministers


Demissionair premier Gerrit Schotte van Curaçao is door een meerderhied van de Staten 11 leden middels moties van wantrouwen een voor een afgezet. Hoewel er een nieuwe minister-president is benoemd, wil Schotte blijven zitten.
 
Zijn ministers steunen Schotte zijn in het Fort Amsterdam blijven slapen nadat ze middels landsbsluiten zijn ontslagen uit protest.



De politie heeft zaterdagavond het Fortplein afgesloten waaraan het gebouw van de ministerraad ligt. Enkele tientallen demonstranten brachten er de nacht door.
Schotte heeft vanuit zijn werkkamer een interview gegeven aan de Venezolaanse tv-zender TeleSur. Daarin stelt hij dat Nederland wellicht achter de 'staatsgreep' zit. Hij benadrukte dat de regering al sinds 3 augustus demissionair is, zodat de invoering van een interim-kabinet volgens hem onnodig is en illegaal.

Leider van coalitiepartij Pueblo Soberano Helmin Wiels zegt zeker te weten dat Nederland haar invloed wil vergroten op Curaçao en daarom een nieuwe regering 'heeft laten installeren'. Hij wil de nieuwe minister-president Stanley Betrian laten arresteren. Betrian zegt op zijn beurt zondag 'gewoon aan de slag' te gaan.

Betrian stelde zaterdagavond tegenover het ANP dat Schotte gerust mag blijven zitten, tenzij de politie anders bepaalt. 'Maar ik ga aan de slag en kan mijn werk overal doen als minister-president. Dat is niet afhankelijk van de werkkamer.'

Volgens Betrian is in overleg met gouverneur Frits Goedgedrag afgesproken dat het interim-kabinet in de eerste plaats een wet moet invoeren die de screening van nieuwe ministers bepaalt. Verder moet er meer vertrouwen komen in de financiële situatie van Curaçao, waarbij vooral de rust moet terugkeren.
Het is verder heel rustig op Curacao en de politie garandeert de veiligheid van alle burgers.
Verzet van Schotte heeft een duidelijk doel
Schotte wil de invoering van een screening wet naar internationale normen tegenhouden. Hij denkt zo weer door de screening te komen of als incumbent MP (die volgens hem al gescreend is) kan blijven zitten zonder weer gescreend zou moeten worden.
De opdracht van de Gouverneur is niet voor niets: screening procedure zekerstellen en eerlijke verkiezingen garanderen.
Ten slotte is er de zeer dringende financiele situatie. Elke dag dat Schotte er zit neemt de staatsschuld toe met een half miljoen. Ook daarover is de opdracht van de Gouverneur duidelijk.
Nu komt er bij dat de naam van Curacao gezuiverd moet worden die door het toedoen van Schotte door het slijk gehaald is.

Intussen zijn er nog maar twee ex-ministers in het Fort. De overigen zijn naar huis gegaan.

Omayra V.E. Leeflang
30 sept.2012
http://www.scribd.com/doc/108467608/Benoeming-MinPres-Betrian-en-Ontslag-Dhr-Schotte

http://www.scribd.com/doc/108467776/Ontslag-Overige-Ministers-Kabinet-Schotte

http://www.scribd.com/doc/108467432/Benoeming-Minister-Smits

http://www.scribd.com/doc/108467370/Benoeming-Minister-Jardim

http://www.scribd.com/doc/108467310/Benoeming-Minister-Bodok






dinsdag 25 september 2012

Gerrit Schotte ke hasi gobernador kómplise di violashon di konstitushon


Gerrit Schotte ke hasi gobernador kómplise di violashon di konstitushon


                                                                                   25 sèptèmber 2012

E yamada di Gerrit Schotte na Gobernador pa no kumpli ku e moshon di mayoria di Parlamento ta un intento pa hasi gobernador kómplise na violashon di konstitushon. Pasobra artíkulo 29 insiso 2 di Areglo di Estado ta bisa bon kla ku un minister ku no tin konfiansa di mayoria di Parlamento mester retirá inmediatamente. Pues Gerrit Schotte i su ministernan mester a retirá for di 14 di sèptèmber. E echo ku nan no a retirá ainda ta mustra ku Gerrit Schotte i tur su ministernan ta violá areglo di estado. Gobernador no por partisipá den violashon di areglo di estado. P’esei korektamente gobernador mester kumpli ku e areglo di estado i firma retiru di Gerrit Schotte i su ministernan i nombra un gabinete interino. Loke Gerrit Schotte no ta komprondé ta ku for di 13 di sèptèmber ku un mayoria a firma un moshon di deskonfiansa, e no tin derechi ni outoridat di sinta mas komo promé minister ni tampoko su ministernan.

Helmin Wiels i Ivar Asjes tabata sa esaki. P’esei Ivar Ajes a sera Parlamento pa evitá ku ta bini un reunion públiko. Pasobra nan tabata sa ku momentu ku pasa un moshon di deskonfiansa e ministernan mester baha i Gobernador mester firma e retiru di e ministernan.

Loke Ivar Asjes no por a evitá ta ku e mayoria a reuní na un otro sitio i a aprobá e moshonnan ku voto di mayoria. Asina e 11 Parlamentario a skapa demokrasia na Kòrsou.  

Lástima ku tin ekspertonan ku a siña Gerrit Schotte hopi triki pero no a sine kon ta kumpli ku lei i regla den gobernashon.

Omayra Leeflang

Bosero di PAR   

 

dinsdag 18 september 2012

Aangifte tegen premier Schotte




Met de komst van het internet kon ik de afgelopen tien jaar een lange frustratie met de veelal kritiekloze opstelling van de lokale media enigszins compenseren met het optekenen van mijn persoonlijke opmerkingen op mijn web-pagina "the Clowns" (http://www.vrcurassow.com/2dvrc/stateofaffairs/circus/2012.html)


De jaren na 2010 sinds de onafhankelijkheid kenmerken zich echter door een steeds sneller verval. De democratie wordt hierbij ook steeds verder uitgehold. Dit is niet de plaats om daar uitgebreid op in te gaan, maar een en ander heeft zeker te maken met de persoon van onze eerste minister, de heer G.F. Schotte. Er zijn ernstige verdenkingen dat deze persoon strafbare feiten heeft gepleegd die hem voor zijn ambt ongeschikt maken. Feiten die tot op heden niet justitieel onderzocht zijn.

In het licht van de laatste politieke ontwikkelingen voel ik mij als Curaçaoenaar geroepen en gedwongen om persoonlijk de persoon van G.F. Schotte aan te klagen; door dit niet te doen zou ik me door mijn stilzwijgen medeplichtig voelen aan het verdere verval van Curacao.

Hoe diep Curacao al niet gezakt is moge ook wel blijken uit de persoon Wiels die ongestraft publiekelijk verschillende ministers chanteert door aan te geven dat zij de gevangenis in zullen gaan als hij zijn mond open doet en zij niet aan zijn bedreigingen toegeven? Het is hoog tijd dat de verschillende verdenkingen eindelijk justitieel en adequaat onderzocht worden.

--

harrie

 http://www.scribd.com/doc/106326431/Aangifte-Schotte-d-d-18-September-2012
 

donderdag 6 september 2012

Emily de Jongh-Elhage ta presenta plan di krisis





http://www.scribd.com/doc/105105601/Plan-di-Krisis-Speech-Emily



http://www.scribd.com/doc/105051921/Crisisdocument-samenvatting

Sheldry Osepa farizeeër met grote balk in het oog


Osepa farizeeër met grote balk in het oog


 

                                                                                                                                     5 september 2012

Osepa levert met zijn kritiek op de PAR het puurste bewijs een farizeeër te zijn.

Hij bekritiseert de PAR en in het bijzonder Omayra Leeflang, terwijl hij een coalitie steunt die Curaçao in 22 maanden in de ene crisis na de ander heeft gestort. Bijzonder opvallend is het zwijgen van, de schijnheilige Osepa over de vele leugens van zijn ‘’partijlijder’’ en premier, Gerrit Schotte. Ook opvallend is de stilte van Osepa over de immorele tirades van Helmin Wiels tegen iedereen en recent tegen de directeur van het RK Schoolbestuur en de Bisschop. Waarom heeft de schijnheilige Osepa niet zijn functie neergelegd toen hij wist dat Wilsoe en Schotte de genante brief aan de State Department hadden verzonden om beslag op te heffen op gelden van de verdachte partijsponsor Robbie Dos Santos? Waarom bleef de farizeeër Osepa bij de coalitie terwijl hij weet dat ook de minister van Financiën verdachte is?

Osepa stond erbij tijdens de persconferentie waarin in Gerrit Schotte voor de zoveelste maal loog dat hij een steun in de rug kreeg van de Rijksminister Raad op 13. Later noemde zijn college minster Constancia de aanwijzing een ‘’steen in de rug.’’ Osepa verblind door de balk in eigen ogen was weer stil, dood stil.

De Bijbel geeft een goed voorbeeld van het gedrag van de Farizeeër. ‘’De Farizeeër bad: O God! ik dank U, dat ik niet ben gelijk de andere mensen, rovers, onrechtvaardigen, overspelers; of ook gelijk deze tollenaar.

Ook Osepa waant zich beter dan wie dan ook terwijl hij deel is van de meest corrupte regering die ons land ooit heeft gekend. Eerder gaf ik Osepa al advies om zijn exorcisme gaven ter beschikking te stellen aan zijn ''partijlder'' Gerrit Schotte om hem te bevrijden van de leugen geest. Blijkbaar moet daar een advies aan vooraf gaan namelijk: ‘’ Osepa, haal die balk uit je eigen ogen opdat je helder kan zien’’.

Omayra Leeflang